99 thëniet më frymëzuese

/ On : 12:23/ Ju falënderojmë për vizitën në këtë faqe.Për bashkëpunim na shkruani në lajmetari.tetove@gmail.com.

Thëniet frymëzuese dhe citatet motivuese kanë fuqi për të na nxjerrë nga një ditë e keqe dhe mund edhe të na japin guxim për të ndjekur ëndrrat e jetës sonë. Ja 100 nga thëniet më frymëzuese.
 1. Çfarëdo që mendja e njeriut mund të konceptojë dhe besojë, ajo mund të arrihet. -Napoleon Hill
 2. Koha juaj është e kufizuar, prandaj mos e humbni atë duke jetuar jetën e dikujt tjetër. – Steve Jobs
 3. Përpiquni të mos jetë vetëm një sukses, por më tepër të jetë me vlerë. -Albert Einstein
 4. Nga dy rrugë që të çonin në pyll unë zgjodha atë më pak të shkelurën dhe kjo bëri gjithë ndryshimin. -Robert Frost
 5. Pyetja e zakonshme në biznes është, “pse ?”. Kjo është një pyetje e mirë, por një pyetje po aq e vlefshme është, “pse jo?” – Jeffrey Bezos
 6. Ju humbisni 100 % të goditjeve, nëse nuk godisni. – Wayne Gretzky
 7. Unë kam humbur më shumë se 9000 gjuajtje në karrierën time dhe gati 300 ndeshje. 26 herë kam besuar se loja ishte fituar dhe e kam humbur. Kam dështuar përsëri e përsëri në jetën time. Dhe kjo është mënyra pse arrita suksesin. -Michael Jordan
 8. Çdo sulm, më afron sa më shumë tek zona e golit. –Babe Ruth
 9. Përcaktimi i qëllimit është pika e fillimit të të gjitha arritjeve. – W. Clement Stone
 10. Jeta është ajo që ndodh me ju, ndërsa ju jeni të zënë duke bërë plane të tjera. – John Lennon
 11. Ne bëhemi ata që mendojmë. – Earl Nightingale
 12. Njëzet vjet më vonë ju do të jeni më i zhgënjyer nga gjërat që nuk keni bërë, se sa nga ato që keni bërë, kështu që ngrini velat, lundroni larg limaneve të sigurta dhe kapni erërat e tregtisë në anijen tuaj. Eksploroni, ëndërroni, zbuloni. – Mark Twain
 13. Jeta është 10 % çfarë ndodh me mua dhe 90 % si reagoj unë në të. – John Maxwell
 14. Nëse ju bëni atë që keni bërë gjithmonë, do të merrni atë që keni marrë gjithmonë. – Tony Robbins
 15. Mendja është gjithçka. Çfarë mendoni, ai bëheni. -Buda
 16. Koha më e mirë për të mbjellë një pemë ishte 20 vjet më parë. Hera e dytë më e mirë është tani. – Proverb kinez
 17. Një jetë e pakontrolluar nuk ka vlerë. – Sokrati
 18. Tetëdhjetë për qind e suksesit është zbuluar. – Woody Allen
 19. Mos prisni. Koha kurrë nuk do të jetë vetëm e tashme. -Napoleon Hill
 20. Të fitosh nuk është gjithçka, por të duash të fitosh, po. – Vince Lombardi
 21. Unë nuk jam produkt i rrethanave të mia. Unë jam produkt i vendimeve të mia. – Stephen Covey
 22. Çdo fëmijë është një artist. Problemi është se si të mbetet artist kur të rritet. -Pablo Picasso
 23. Ju kurrë nuk mund të kaloni oqeanin, derisa të keni guximin për të humbur nga shikimi bregun. Christopher Columbus -
 24. Kam mësuar, se njerëzit do të harrojnë çfarë keni thënë, njerëzit do të harrojnë atë që keni bërë, por njerëzit kurrë nuk do të harrojnë se si i keni bërë ata të ndjehen. Maya Angelou -
 25. Ose ju e kaloni ditën, ose dita iu kalon ju. – Jim Rohn
 26. Nëse mendoni, se mundeni ose nuk mundeni, keni të drejtë. – Henry Ford
 27. Dy ditët më të rëndësishme në jetën tuaj janë dita kur keni lindur dhe dita kur e gjeni se pse. – Mark Twain
 28. Çfarëdo që mund të bëni, qoftë edhe të ëndërroni, fillojeni. Guximi, ka fuqinë e gjeniut dhe magjinë në të. – Johann Wolfgang von Goethe
 29. Hakmarrja më e mirë është suksesi masiv. – Frank Sinatra
 30. Njerëzit shpesh thonë, se motivimi nuk zgjat. Po kështu edhe një banjë. Kjo është arsyeja, pse ne e rekomandojmë atë çdo ditë. – Zig Ziglar
 31. Frymëzimi ekziston, por duhet ta gjeni duke punuar. -Pablo Picasso
 32. Nëse dëgjoni një zë brenda jush, që thotë se “ju nuk mund të pikturoni”, atëherë pikturoni me gjithë kuptimin dhe zëri do të heshtë. – Vincent Van Gogh
 33. Ka vetëm një mënyrë për të shmangur kritikat: të mos bëni asgjë, të mos thoni asgjë dhe të mos jeni asgjë. – Aristoteli
 34. Pengesat, janë ato gjëra të frikshme, që shikoni larg qëllimit. – Henry Ford
 35. Personi i vetëm që jeni destinuar të bëhet, është personi që vendosni të jetë. – Ralph Waldo Emerson
 36. Ecni me besim në drejtimin e ëndrrave tuaja. Jetoni jetën që keni imagjinuar. – Henry David Thoreau
 37. Kur të qëndroj përpara Zotit në fund të jetës, do të shpresoj se nuk do më ketë mbetur asnjë grimë e vetme talenti dhe mund të them, se e kam përdorur për çdo gjë që m’u dha. – Erma Bombeck
 38. Njerëzit e suksesshëm janë gjithmonë në kërkim të mundësive për të ndihmuar të tjerët. Njerëzit e pasuksesshëm janë gjithmonë duke pyetur, “Çfarë ka aty për mua ?” – Brian Tracy
 39. Shumë gjëra mund të kapë syri juaj, por përqëndrohuni vetëm tek ato që kapin zemrën tuaj. – Proverb i lashtë indian
 40. Besoni se mundeni, dhe ndërkohë keni bërë gjysmën e rrugës. – Theodore Roosevelt
 41. Gjithçka që keni kërkuar ndonjëherë është në anën tjetër të frikës. -George Addair
 42. Shumë lehtë mund ta falni një fëmijë, i cili frikësohet nga errësira; Tragjedia e vërtetë e jetës është kur njerëzit janë të frikësuar nga drita. – Platoni
 43. Pasi të zgjidhni shpresën, çdo gjë është e mundur. Christopher Reeve -
 44. Filloni aty ku jeni. Përdorni atë që keni. Bëni atë që mundeni. – Arthur Ashe
 45. Kur isha 5 vjeç, nëna gjithmonë më thoshte se lumturia ishte çelësi për jetën. Kur shkova në shkollë, më pyetën se çfarë doja të bëhesha. U përgjigja ‘i lumtur ‘. Ata më thanë se nuk e kam kuptuar detyrën, ndërsa unë iu thashë se ata nuk e kishin kuptuar jetën. – John Lennon
 46. Rrëzohu shtatë herë dhe çohu tetë herë. – Proverb Japoneze
 47. Kur një derë e lumturisë mbyllet, një tjetër hapet, por shpesh ne shikojmë aq gjatë derën e mbyllur, saqë nuk shohim atë që ka qenë e hapur. – Helen Keller
 48. Çdo gjë ka bukuri, por jo të gjithë mund ta shohin. – Confucious
 49. Sa mrekulli do të ishte, sikur askush të mos priste asnjë moment të vetëm, për të filluar të përmirësonte botën. -Anne Frank
 50. Kur e le në të shkuarën atë çfarë jam, bëhem ai që mund të jem. Lao – Tzu
 51. Dallimi ndërmjet një personi të suksesshëm dhe të tjerëve nuk është mungesa e forcës, nuk është mungesa e njohurive, por më tepër mungesa e vullnetit. – Vince Lombardi
 52. Lumturia nuk është diçka e gatshme. Ajo vjen nga veprimet tuaja. – Dalai Lama
 53. Mënyra e vetme për të gjetur limitet e mundshme është të shkosh përtej tyre, në pamundësi. – Arthur C. Clarke
 54. Së pari, kemi një ideal të caktuar, të qartë dhe praktik; një qëllim, një objektiv. Së dyti, kemi mjetet e nevojshme për të arritur qëllimet; dituri, të holla, materiale dhe metoda. Së treti, rregullojmë të gjitha mjetet për këtë qëllim. – Aristoteli
 55. Në qoftë se nuk të ndihmon era, kap lopatat. – Proverb latin
 56. Nuk mund të biesh në qoftë se nuk ngjitesh. Por nuk ka asnjë kuptim të jetosh gjithë  jetën poshtë. – Anonim
 57. Kushdo që do diçka shumë, bën shumë e mund të arrijë shumë. Dhe çfarë është bërë me dashuri, është bërë mirë. Vincent Van Gogh -
 58. Shumë prej nesh nuk jetojnë dot ëndrrat, sepse jetojnë frikën. – Les Brown
 59. Sfidat janë ato, që e bëjnë jetën interesante dhe tejkalimi i tyre është ai, që e bën jetën më kuptimplotë. – Joshua J. Detare
 60. Mënyra për të filluar, është të lesh llafet dhe të fillosh punën. – Walt Disney
 61. Njohja nuk është e mjaftueshme, ne duhet të veprojmë. Të jemi të gatshëm nuk është e mjaftueshme, duhet të bëjmë. – Leonardo da Vinci
 62. Kufizimet jetojnë vetëm në mendjet tona, por në qoftë se përdorim imagjinatën, mundësitë tona bëhen të pafundme. – Jamie Paolinetti
 63. Përballuni me frikën më të madhe, sepse frika nuk ka fuqi. Para lirisë ajo zvogëlohet dhe zhduket. Ju jeni të lirë. – Jim Morrison
 64. Çfarë janë paratë? Një njeri është i suksesshëm në qoftë se çohet në mëngjes, shkon në flerë në darkë dhe mes tyre bën atë, që ai dëshiron të bëjë. -Bob Dylan
 65. Unë nuk dështova në testim. Vetëm se gjeta 100 mënyra për ta bërë gabim. – Benjamin Franklin
 66. Në mënyrë që të keni sukses, dëshira juaj për sukses duhet të jetë më e madhe, se frika juaj e dështimit. – Bill Cosby
 67. Një person, i cili kurrë nuk ka bërë një gabim, kurrë nuk ka provuar diçka të re. – Albert Einstein
 68. Personi, i cili thotë se nuk mund të bëhet, nuk duhet të ndërpresë personin, i cili është duke bërë. – Proverb kinez
 69. Nuk ka trafik të rënduar përgjatë rrugëve të gjata. – Roger Staubach
 70. Kurrë nuk është tepër vonë, që të bëheni ai që mund të keni qenë. – George Eliot
 71. Ju bëni atë që besoni. – Oprah Winfrey
 72. Preferoj më mirë të vdes nga pasioni, sesa nga mërzia. – Vincent van Gogh
 73. Një njeri me të vërtetë i pasur është ai, fëmijët e të cilit i hidhen në krahë, kur duart i ka bosh. – Anonim
 74. Nuk ka rëndësi ajo që bëni për fëmijët tuaj, por çfarë iu keni mësuar të bëjnë ata për veten e tyre. Kjo do t’i bëjë ata qenie njerëzore të suksesshme. -Ann Landers
 75. Nëse doni që fëmijët tuaj të ecin mirë, harxhoni me ta kohë dy herë më shumë dhe gjysmën e parave. – Abigail Van Buren
 76. Ndërtoni ëndrrat tuaja, ose dikush tjetër do t’ju punësojë për të ndërtuar të tyret. – Farrah Gray
 77. Pa devijim nga normat, progresi nuk është i mundur. – Frank Zappa
 78. Edukimi kushton, por po kështu edhe injoranca. – Sir Claus Moser
 79. Mos harroni se njerëzit më të lumtur nuk janë ata që marrin më shumë, por ata që japin më shumë. – H. Jackson Brown
 80. Nuk ka rëndësi se sa ngadalë ecni, për aq kohë sa nuk do të ndaleni. – Konfuci
 81. Lëreni përmirësimin e jetës suaj t’ju mbajë të zënë, në mënyrë që të keni më pak kohë për të kritikuar të tjerët. – H. Jackson Brown
 82. Mos harroni, se të mos marrësh atë që dëshiron, nganjëherë është një goditje e mrekullueshme e fatit. – Dalai Lama
 83. Ju nuk mund ta shpërdoroni kreativitetin. Sa më shumë që e përdorni, aq më shumë keni. – Maya Angelou
 84. Ëndërroni shumë dhe guxoni të dështoni. – Norman Vaughan
 85. Jetët tona fillojnë të përfundojnë ditën që bëhemi të heshtur për gjëra që kanë rëndësi. -Martin Luther King Jr
 86. Bëni atë që mundeni, aty ku jeni, me atë që keni. – Teddy Roosevelt
 87. Mënyra më e zakonshme e njerëzve që heqin dorë nga pushteti i tyre, është kur mendojnë se nuk e kanë. – Alice Walker
 88. Ëndërrimi, mbi të gjitha, është një formë e planifikimit. – Gloria Steinem
 89. Ky është vendi juaj në botë, kjo është jeta juaj. Bëni çfarë mundeni me të dhe bëjeni jetën tuaj, atë që doni të jetoni. – Mae Jemison
 90. Ju mund të zhgënjeheni nëse dështoni, por do të dënoheni, në qoftë se nuk e provoni. – Beverly Sills
 91. Mos harroni, askush nuk mund t’ju bëjë të ndjeheni inferior pa miratimin tuaj. – Eleanor Roosevelt
 92. Jeta është ajo që kemi bërë, ka qenë gjithmonë, gjithmonë do të jetë. – Gjyshe Moses
 93. Çështja nuk është se kush do të më lejojë, është se kush do të më ndalojë. – Ayn Rand
 94. Kur çdo gjë duket se po shkon kundër jush, mos harroni se aeroplani ngrihet më mirë kundër erës, jo në drejtimin e saj. – Henry Ford
 95. Nuk është numri i viteve, ai që vlen në jetën tuaj. Është jeta juaj brenda atyre viteve. – Abraham Lincoln
 96. Ndrysho mendimet dhe do të ndryshosh botën tënde. – Norman Vincent Peale
 97. Ose shkruaj diçka me vlerë që të lexohet, ose bëj diçka me vlerë që të shkruhet. – Benjamin Franklin
 98. Mënyra e vetme për të bërë punë të madha, është ta duash atë që bën ti. – Steve Jobs
Shënim: Në fakt janë 100 thënie frymëzuese, por nuk mundëm ta sillnim në shqip një prej tyre: Nothing is impossible, the word itself says, “I’m possible!” –Audrey Hepburn. Nëse keni një ide për shqipërimin mos hezitoni të shkruani komentin tuaj më poshtë!

Veze Sharri dhe Lecker

Më të lexuara